Przepis na czekoladowe ciacha z bakaliami
Składniki:
- 2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1/4 szklanki cukru
- kostka margaryny (nie miałam masła)
- trzy łyżki kakao (były mooocno kakaowe)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szklanka rodzynek
- szklanka migdałów (albo innych orzechów, najlepiej pokrojonych, ale nie za drobno)
- duży banan (pokrojony w kostkę)
- czekolada (ja nie dałam, bo nie zdążyła stężeć, a miałam na ciacha wielką ochotę)
Wszystkie składniki wymieszać (margarynę można rozpuścić, czekoladę pokroić na małe kawałki). Uformować płaskie krążki. Piec ok 15 minut w 180° (czy też Wam się zdarzyło, że zrobiliście ciasto, nagrzaliście piekarnik i dopiero zauważyliście, że nie macie papieru do pieczenia :P). Minusem tych ciastek jest z całą pewnością to, że nie widać, kiedy się zarumienią :).
Zanim wystygną, są mięciutkie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz