sobota, 15 listopada 2014

Bułki czosnkowe

Idealne na kolację, najlepiej do rodzinnego filmu :)
Przepis na cztery porcje
Składniki:
  • cztery półbagietki
  • 1/4 kostki masła
  • ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie
  • ser żółty (6-8 plastrów lub w kostce)
  • folia aluminiowa lub papier do pieczenia

Przygotowanie:
Masło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem i dużą ilością ziół prowansalskich. Jeżeli masło jest z lodówki, najwygodniej jest je zmiękczyć (ale nie rozpuścić!) w mikrofalówce, tak by łatwo można je było rozgnieść widelcem.
Bułki nakroić i posmarować masłem. Pomiędzy "kromki" włożyć kawałki sera (lub starty, jeżeli używamy w kostce).
Gotowe półbagietki owijamy folią lub papierem do pieczenia (polecam folię, bo można nią dokładnie okleić bułki) i pieczemy 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu.
Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz