Przepis na cztery porcje
Składniki:
- cztery półbagietki
- 1/4 kostki masła
- ząbek czosnku
- zioła prowansalskie
- ser żółty (6-8 plastrów lub w kostce)
- folia aluminiowa lub papier do pieczenia
Przygotowanie:
Masło wymieszać z rozgniecionym czosnkiem i dużą ilością ziół prowansalskich. Jeżeli masło jest z lodówki, najwygodniej jest je zmiękczyć (ale nie rozpuścić!) w mikrofalówce, tak by łatwo można je było rozgnieść widelcem.
Bułki nakroić i posmarować masłem. Pomiędzy "kromki" włożyć kawałki sera (lub starty, jeżeli używamy w kostce).
Gotowe półbagietki owijamy folią lub papierem do pieczenia (polecam folię, bo można nią dokładnie okleić bułki) i pieczemy 20 minut w 150 stopniach na termoobiegu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz