środa, 3 grudnia 2014

Pasta z awokado

Jest to chyba jedna z najbardziej oczywistych rzeczy, które można zrobić z awokado :) I mimo że nie przepadam za awokado, czasami zdarza mi się skusić na kanapkę ;)
No, ale do rzeczy.

Przepis na pastę z awokado
Składniki:
  •  awokado (najlepiej mięciutkie, dojrzałe)
  • trzy jajka
  • ser żółty (w kostce lub ok 4 plasterki)
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo. Awokado obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę. Włożyć do miseczki razem z obranymi jajkami. Skropić sokiem z cytryny i oliwą. Rozgnieść widelcem (tak, żeby wciąż pozostały wyczuwalne niewielkie kawałki). Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach (jeśli w kostce) lub drobno pokroić (plasterki). Wymieszać z pastą. Przyprawić pieprzem ziołowym.
I gotowe :)
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz