Przepis na kruche ciastka z marmoladą
Składniki:
- 4 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 4/5 kostki masła
- 4/5 kostki margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru waniliowego
- marmolada (dżemu nie polecam, bo zawsze wypływa)
Przygotowanie:
Ze wszystkich składników (poza marmoladą) zagnieść ciasto. Można na trochę odłożyć do lodówki/zamrażarki.
Następnie następuje paskudny etap męczenia się nadawaniem ciastkom kształtu. Miały być rożki, wyszły (pie)rożki. No cóż... Jeżeli komuś chciałoby się lepić rogaliki to też może :D Ale wtedy zamawiam zdjęcie ;)
Kiedy już ciastka będą ulepione, pozostaje piec je do zarumienienia, czyli około 15 minut w 180°C.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz