Przepis na bezglutenowe ciastka czekoladowo - kokosowe
Składniki
- tabliczka (100g) czekolady gorzkiej (bezglutenowej)
- dwie tabliczki (200g) czekolady mlecznej (bezglutenowej)
- 50g masła
- 3 jajka
- 80g cukru
- 30g kakao (bezglutenowego)
- 100g mąki ryżowej
- 200g wiórków kokosowych
Przygotowanie
Jajka ubić z cukrem.
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej (miska na garnku z gotującą się wodą) z masłem i kakao.
Połączyć jajka z czekoladą.
Do masy dodać mąkę ryżową i wiórki kokosowe.
Z masy dwoma łyżkami (lub palcami, jeżeli ktoś ma ochotę) wylepić ciastka. Piec w 180°C około 15 min (ostrożnie, bo po ciemnych ciastkach nie widać, czy się nie palą). Kiedy popękają z wierzchu, a wbita wykałaczka nie będzie obklejona czekoladą, można wyjąć ciacha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz