Ogólnie rzecz biorąc efekt był raczej zadowalający :)
Przepis na kaszę jęczmienną ze szpinakiem i pieczarkami
Składniki
- 2 torebki kaszy jęczmiennej lub gryczanej (u mnie - względy czysto techniczne - torebka pęczaku i kaszy perłowej)
- 2 szklanki wody
- Kostka warzywna
- Paczka mrożonego szpinaku
- Pieczarki
- Oliwa
- Czosnek
- Śmietana (opcja niewegańska) lub jogurt naturalny
- Ulubione przyprawy
- Ewentualnie trochę śmierdzącego sera
Przygotowanie
Kaszę wypłukać i ugotować w bulionie warzywnym (woda + kostka warzywna).
Pieczarki pokroić w plasterki i wrzucić na patelnię z oliwą. Kiedy zaczną puszczać wodę i pociemnieją, dodać szpinak.
Kiedy szpinak się rozmrozi wlać śmietanę, dodać ser, czosnek i przyprawy.
Wymieszać z kaszą i zajadać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz