Przepisy na pasty z makreli
Przepis numer 1
Składniki
- makrela wędzona
- cebula
- 2 jajka
- 2 ogórki kiszone
- majonez
Sposób przygotowania
Jajka ugotować (polecam wstawić i w międzyczasie zająć się patroszeniem ryby). Wszystkie składniki (poza makrelą i majonezem) drobno pokroić. Rybę wyościć i wymieszać z resztą składników.
Proponowane modyfikacje: szczypiorek (częściowo lub całkowicie) zamiast cebuli, ogórki konserwowe zamiast kiszonych, drobno pokrojony ser żółty.
Przepis numer 2
Składniki
- makrela z puszki (u mnie w oleju)
- cebula
- 2 jajka
- 3 małe plasterki sera (lub podobna ilość w kostce do starcia)
- majonez lub olej z puszki (albo trochę tego, trochę tego)
Sposób przygotowania
Jajka ugotować (tym razem można wcześniej, ryby z puszki nie trzeba patroszyć :D). Wszystkie składniki poza rybą i majonezem drobno pokroić (ser ewentualnie zetrzeć). Wszystko wymieszać.
Proponowane modyfikacje: szczypiorek zamiast cebuli, ogórki kiszone lub konserwowe zamiast/oprócz sera.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz